Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Gigondas Les Grames 2022 - Domaine des Espiers

Côtes du Rhône (65% Grenache Noir, 35% Syrah)

€ 28,50

DE WIJN

Robijnrode kleur. Aroma's van rood fruit met frambozen, zwarte en witte peper, zwarte kersen, een vleugje vanille en een streepje kruidigheid. Stevige mondaanzet gevolgd door een mooie portie fruit en rijpe tannines. Aanhoudende afdronk met een kruidige finale.

100% Biologische wijn

HET DOMEIN

Domaine des Espiers is opgericht in 1989 en heeft een oppervlakte van 9,5 hectare. Het landgoed is biologisch gecertificeerd en Philippe Cartoux gedijt in het maken van authentieke wijnen in appellations van Gigondas, Sablet en Côtes du Rhone. Op het landgoed wordt de opbrengst laag gehouden (35hl / ha), is de wijnstokdichtheid hoog (5400 wijnstokken per hectare) en wordt groene oogst beoefend om wijnen met een grote structuur en complexiteit te produceren.

De Gigondas AOC werd erkend in 1971 en telt vandaag 1200 hectare waarvan Domaine des Espiers 4 hectare bezit. Deze cuvée "Les Grames" is vernoemd naar de "lieu dit" van de wijngaard met stokken van gemiddeld 25 a 35 jaar.

Deze biologische wijnen worden gekarateriseerd door hun structuur van krachtige tannines verzacht met subtiele aroma's van rood fruit en kruiden. Geen enkel gebruik van chemicaliën tijdens de onkruidbestrijding, maar met respect voor het terroir. Vinificatie op traditionele wijze. 80% van de oogst is ontrist. Initieel een koude fermentatie rond 12 graden celsius gedurende drie à vier dagen. Nadien verdere gecontroleerde fermentatie op temperaturen die ten hoogste oplopen tot 29 graden celsius. Fermentatieafhankelijk van het jaar gedurende 15 à 25 dagen. De wijn wordt nadien gedurende 6 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten van 600 liter.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar