Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Domaine Le Clos des Lumières-Côtes du Rhône Villages 2021

Côtes du Rhône (50% Syrah, 30% Grenache, 20% Mourvèdre)

€ 11,15

DE WIJN

Paars-rode kleur in het glas. Sappig mondgevoel met strakke tannines en intense neus van rokerige cassis. Kruidige afdronk met een vleugje zoethout.

HET DOMEIN

De wijnstreek van de Côtes du Rhône behoort tot de oudste van Frankrijk. De Romeinen maakten hier reeds voortreffelijke wijnen van de druivenstokken, die eerder door de Grieken werden geïntroduceerd. Een ruim 200 km. lange vallei met wijngaarden aan beide oevers van de Rhônerivier doorsnijdt grofweg het gebied tussen Lyon en Avignon.

Het familiebedrijf van Monsieur Serrano en zijn zoons bevindt zich iets westelijk van Avignon in de gemeente Fournès. Grootvader Serrano startte le Clos des Lumières in 1946 en op dit moment is het alweer de derde generatie, die bijdraagt aan een goed florerend bedrijf met voortreffelijke wijnen. Villages-wijnen zijn niet, zoals men vaak denkt, "gewone" Côtes du Rhône-wijnen. Er worden zwaardere eisen gesteld aan de vinificatie, aan maximaal rendement en ook het alcoholgehalte is hoger. Wijnen die de "Villages" status mogen voeren, komen uit het zuidelijke deel van het Rhônedal. Slechts 17 gemeenten zijn wettelijk gerechtigd een Côtes du Rhône Villages te produceren.

De bodem bestaat uit kalkrijke zand-, grind- en mergelgronden met een toplaag van zogenaamde rolkeien. Dat zijn gletsjerstenen, die voor een perfecte drainage zorgen en die bovendien de zonnewarmte van overdag vasthouden en 's nachts uitstralen ten faveure van de kwaliteit van de druif. De meest voorkomende druivenrassen voor rode wijnen zijn de Syrah en de Grenache terwijl men daarnaast de Mourvè­dre, de Cinsault en de Carignan aantreft.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar