Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Crozes Hermitage 2021 - Domaine des Rémizières

Côtes du Rhône (100% Syrah)

€ 18,50

DE WIJN

De wijn heeft een robijnrode kleur met paarse schakeringen. In de neus zijn aroma's van rood fruit, gerookt vlees, chocolade en kruiden zoals zwarte peper, vanille. We proeven een zijdezachte wijn met een goede structuur en rijpe tannines die nu reeds behaagt maar gerust nog meerdere jaren meekan.

HET DOMEIN

Crozes-Hermitage ligt op de oostelijke oever in het Rhônedal en random de Hermitage heuvel. Dit is ook meteen de grootste Cru in de noordelijke Rhône. Het grote verschil tussen een Hermitage en een Crozes-Hermitage zit hem in de bodems: die van Crozes-Hermitage missen het graniet van de heuvel van Hermitage. De bodems van Crozes-Hermitage zijn rijker dan die van Hermitage, wat de Franse rode wijnen een zachter en fruitiger karakter geeft.

Het familiebedrijf gaat al sinds drie generaties over van vader op zoon. Bij de start omvatte het domein een wijngebied van ongeveer 4 ha, totdat Desmeure Alphonse in 1973 besloot om zich volledig terug te trekken uit de Cave Cooperative Tain l'Hermitage, waaraan hij de helft van zijn productie leverde. Zijn zoon Philippe, reeds zeer jong actief op het domein, neemt het roer over in1977. Sindsdien heeft het domein aanzienlijke vooruitgang geboekt en vele prijzen gewonnen.Het domein omvat momenteel 30 ha, verspreid over een aantal gemeentes. Philippe leidt het bedrijf nu samen met zijn dochter Emilie, die afgestudeerd oenoloog is.

De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 15-20 jaar en staan op een bodem van klei en kalk (Argilo-Calcaire). De druiven ondergaan een traditionele vinificatie in afgesloten kuip met temperatuurcontrole. Daarna rijpen ze gedurende 12 maanden in grote eikenhouten vaten.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar