Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Côtes du Rhône 2022 - Domaine des Espiers

Côtes du Rhône (Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah)

€ 13,60

DE WIJN

Robijnrode kleur. Duidelijke aroma's van rijp rood fruit, kersen, pruimen, toetsen van kruiden en peper. Levendig in de mond met een uitstekende balans tussen fruit, tannines en aciditeit, en een evenwichtige structuur. Aanhoudende afdronk met versmolten tannines.

100% Biologische wijn

HET DOMEIN

Domaine des Espiers ligt in het hart van de Vaucluse tussen de oevers van de Ouvèze enerzijds en de oevers van de Dentelles de Montmirail anderzijds. Opgericht door Philippe Cartoux in 1989, worden op de 9.5ha verschillende AOC's geproduceerd zoals Côte du Rhône (4ha), Sablet (2.5ha) en Gigondas (3ha) op biologische wijze.

Lage rendementen, hoge densiteit van de stokken, manuele ontbladering en groene oogst zorgen voor robuuste, smakelijke maar ook complexe en verfijnde wijnen.

Deze biologische wijnen worden gekarateriseerd door hun structuur van krachtige tannines verzacht met subtiele aroma's van rood fruit en kruiden. Geen enkel gebruik van chemicaliën tijdens de onkruidbestrijding, maar met respect voor het terroir.

Manuele oogst, aparte maceratie en gisting van de verschillende druivensoorten (ongeveer 25 dagen), malolactische gisting in kuipen. Afrijping gedurende 8 maanden. Lichte klaring en filtering.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar