Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Chianti Classico 'Fossivento' 2018 - Chioccioli

Toscane (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot)

€ 30,-

De wijn

Robijnrode kleur met granaatrode schakeringen. In de neus complexe aroma's van intens rood fruit met florale en kruidige tonen. De aanzet in de mond is vol en fruitig met een stevige structuur en fluwelen tannines. Wat volgt is een lange en opwindende finale!

Het wijnhuis

Stefano Chioccioli is een internationaal gerespecteerd oenoloog en agronoom. Hij werkt al meer dan 25 jaar voor prestigieuze wijnhuizen in Italië, Frankrijk en Hongarije. Zijn wijnen hebben ondertussen een karrenvracht aan onderscheidingen binnen geharkt. Meer dan 100 wijnen met 3 bicchieri in de Gambero Rosso. Ook in Wine Spectator en Wine Enthousiast meerdere monsterscores. Robert Parker onderscheidde hem ooit - als één van twee Italiaanse wijnmakers - met een 100/100 score.

De laatste jaren consulteert hij vooral het domein van zijn zonen Niccoló en Enrico die de absolute topwijnen van Chioccioli Altadonna produceren. Het Chioccioli domein heeft een eigen wijnmakerij in Gaiole in Chianti en de wijngaarden liggen in de zones met het beste terroir van Chianti Classico. De bodems bestaan uit klei met kalksteen en marmer.

De druiven worden geoogst in kleine manden en worden 's nachts gekoeld. Ze ondergaan daarna een dubbele tri en de fermentatie vindt plaats in open houten vaten. Top!

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar