Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Châteauneuf-du-pape 'Chante le Merle' 2019 - Bosquet des Papes

Côtes du Rhône (Grenache, Syrah, Mourvèdre)

€ 54,60

De wijn

De wijn heeft een robijnrode kleur met paarse schakeringen. In de neus zijn aroma's van rood fruit, zwarte olijf en chocolade maar ook kruiden zoals zwarte peper en vanille. Een zijdezachte wijn met een goede structuur en rijpe tannines die nu reeds behaagt maar gerust nog vele jaren kelderrijping kan verdragen. Fantastische wijn om van te genieten.

Druiven afkomstig van wijnstokken van 80 à 90 jaar oud!

Het wijnhuis

Bosquet des Papes is familiedomein van 25 ha in de 'Grand cru appellatie' Chateauneuf-du-Pape tussen de steden Orange en Avignon in de zuidelijke Rhône. Zoals op zovele domeinen waar het gaat om kwaliteit wordt er ook hier in de wijngaarden gewerkt volgens de principes van 'la culture raisonnée'. De bodems zijn van diverse oorsprong. In de wijngaarden is de onderlaag van klei en kalk maar de bovenste laag bestaat uit rode grind, rolkeien of zand. Dit diverse terroir uit zich dan ook in complexe en typische wijnen van topkwaliteit.

Handgeplukte oogst, dubbele triage van het fruit, persing met luchtdruk, temperatuur controle en daarenboven vakmanschap en geduld om tot deze kwaliteiten te komen.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar