Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Bourgogne rouge 'Montre Cul' 2022 - Domaine Charlopin-Tissier

Bourgogne (Pinot Noir)

€ 35,95

De wijn

Robijnrode kleur. Een neus met aroma's van framboos en kers maar ook van viooltje, zoethout en eucalyptus. In de mond fris, evenwichtig en elegant.

Het wijnhuis

Het piepjonge domein van Yann en Justine is pas in 2013 van start gegaan met slechts 1,08 ha wijngaard. Het jonge koppel bezit nu iets meer dan 4 ha wijngaarden in Bourgogne, Côte de Nuits-Villages, Marsannay, Gevrey Chambertin, Morey-Saint-Denis, Vosne Romanée en Pernand-Vergelesses. Geïnspireerd door de elegante wijnen van mentor Jean-Marie Fourrier, zijn de wijnen van Domaine Charlopin-Tissier pure wijnen van elegantie en finesse.

Na zijn wijnstudie in Beaune en stages in Tasmanië, Sancerre en Chablis, keerde Yann Charlopin terug naar huis om te werken bij zijn vader, de beroemde wijnmaker Philippe Charlopin. Toen de kans zich voordeed om enkele wijngaarden van de familie van Justine in Marsannay te kopen kon Yann de kans niet laten voorbijgaan om voor zichzelf te beginnen. Snel daarna kochten ze Domaine David Clarke in Morey-Saint-Denis.

In de wijngaard is alles handwerk en de teelt is 100% biologisch. Na de oogst worden alle druiven volledig ontsteeld en ondergaan ze een koude maceratie. De fermentatie gebeurt met natuurlijke gisten en een lange, langzame élevage op zijn fijne 'lies'.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar