Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Bolgheri Villa Donoratico - 2020 - Tenuta Argentiera - SUPER TUSCAN

Toscane (70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 5% Cabernet Franc)

€ 38,95

DE WIJN

Dieprood van kleur en een kenmerkend aroma van rijp fruit, ietwat florale tonen, mint en een tikje vanille en toast. Vol en zacht van smaak. Een elegante, fijne structuur en een aantrekkelijke complexiteit. Gulle afdronk die bijdraagt aan het drinkplezier. Een wijn die geroemd wordt in de diverse internationale wijnbladen en klaar om ontdekt te worden door de wijnliefhebbers.

HET DOMEIN

Bolgheri Tenuta Argentiera is een relatief nieuwe naam voor het gebied rondom het gelijknamige dorpje in Toscan. Deze Italiaanse wijn heeft desondanks in korte tijd een geweldige naam opgebouwd. De gemeente Bolgheri ligt vlakbij de kust ten zuiden van bekende steden als Pisa en Livorno en ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Florence. Bolgheri is een appellatie die ontstaan is vanuit de gedachte om meer internationaal gestijlde wijnen te creëren met andere druivenrassen dan die toegestaan waren.

Argentiera dankt zijn naam aan het Italiaanse woord 'argento' wat zilver betekent. Dit refereert aan de vele zilvermijnen van vroeger. Het bedrijf is eigendom van de broers Corrado en Marcello Fratini en de beroemde Piero Antinori. De wijngaarden van Argentiera liggen het dichtst bij de zee en zijn tevens de meest hoog gelegen van het gebied. De omstandigheden zijn hier perfect voor de productie van hoogwaardige rode wijnen.

Na ontstelen en zachte kneuzing werden de verschillende druivensoorten afzonderlijk gevinifieerd. Na vinificatie rijpt de wijn 12 maanden op Frans eiken en 6 maanden op fles.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar