Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Bolgheri 'Poggio ai Ginepri' 2021 - Tenuta Argentiera

Toscane (50% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah, 20% Merlot)

€ 20,95

DE WIJN

Intens en diep ruby kleur met paarse reflexen. De neus is fris en geeft gek genoeg eerst even de geur van witte bloem, een prelude op de verse kers en blackberry. De smaak is vol en heeft een evenwichtige structuur; de tannines zijnaanwezig, maar in harmonie met de zuren. In de finish delicate gekruide toetsen.

HET DOMEIN

Bolgheri Tenuta Argentiera is een relatief nieuwe naam voor het gebied rondom het gelijknamige dorpje in Toscan. Deze Italiaanse wijn heeft desondanks in korte tijd een geweldige naam opgebouwd. De gemeente Bolgheri ligt vlakbij de kust ten zuiden van bekende steden als Pisa en Livorno en zo'n 100 kilometer ten zuidwesten van Florence. Bolgheri is een appellatie die ontstaan is vanuit de gedachte om meer internationaal gestijlde wijnen te creëren met andere druivenrassen dan die toegestaan waren.

Argentiera dankt zijn naam aan het Italiaanse woord 'argento' wat zilver betekent. Dit refereert aan de vele zilvermijnen van vroeger. Het bedrijf is eigendom van de broers Corrado en Marcello Fratini en de beroemde Piero Antinori. De wijngaarden van Argentiera liggen het dichtst bij de zee en zijn tevens de meest hoog gelegen van het gebied. De omstandigheden zijn hier perfect voor de productie van hoogwaardige rode wijnen.

Na ontstelen en zachte kneuzing werden de verschillende druivensoorten afzonderlijk gevinifieerd. Fermentatie en rijping vonden plaats in roestvrij stalen vaten gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28° C. Een deel van de wijn werd vervolgens overgeplaatst naar gebruikte 225 l Franse en Hongaarse eik vaten, waar Malolactische gisting werd voltooid en de wijn 8 maanden op ruste. De overige 50% van de wijn bleef in roestvrij stalen tanks en werd vervolgens gemengd alvorens te bottelen.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar