Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Barone Pazzo Primitivo 2020 - Vetrere

Puglia (100% Primitivo)

€ 21,50

De wijn

Full-bodied wijn met aroma's van rijpe kers en pruim en hints van balsamico. Zacht en versmolten tannines met een goede textuur en veel balans. De Pugliese zon in je glas!

Robert Parker: An inky, impenetrable appearance with fruit that is equally dark and austere. The core of this super syropy wine is based on BlackBerry jam and cherry marmalade. Beyond those thick fruit tones are distinctive mineral notes of pencil shaving and crushed granite. As you would expect, the finish closes with thick sweetness and chewy consistency.

Het wijnhuis

Dit wijndomein in Salento, Puglia, is in handen van Annamaria en Francesca Bruni. Deze twee pittige dames beheren het met de female touch! Elegantie, verfijning, zuiverheid en métier gaan hier hand in hand!

Vetrere gaat uit van een duurzame strategie en van de vermindering van de impact op het milieu van hun agrarische activiteiten door het gebruik van grondstoffen van organische oorsprong, aanplanting van hagen, aanwezigheid van zonnepanelen en een biomassa centrale, alsook een programma voor afvalrecyclage. Sinds 1999 is de helft van de productie biologisch gecertifieerd, en vanaf 2016 is de volledige handel organisch. Respect voor het milieu is hier de absolute kernwaarde.

Vetrere wijnen worden gevinifieerd op het ritme van de natuur en dat van de dames. Probeer zeker ook eens de olijfolie. Uiteraard volledig biologisch en meermaals uitgeroepen tot beste olijfolie van Italië!

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar