Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Barbera d'Asti 'Moliss' 2021 - Agostino Pavia & Figli

Piemonte (Barbera)

€ 15,50

DE WIJN

Granaatrode kleur. Aroma's van fruit, kruiden, leder, tabak en een zachte smaak met mooie afgeronde tannines. Versgeplukte kersen en frambozen in de neus, een hint van kruiden. Een weldadige vlezigheid in de mond met verfijnde zuren en een fraai nazinderende finale.

HET DOMEIN

De geschiedenis van Agostino Pavia is altijd sterk gelinkt geweest aan de Asti regio. De filosofie van Giuseppe en Mauro Pavia is gestoeld op de kwaliteit van de Barbera druif en de verscheidenheid van dit welbekende terroir. In de jaren 80 werden de beste wijngaarden aangekocht voor het verbouwen van Barbera.

Het doel was de productie van echte terroirwijnen. Er worden verschillende soorten Barbera d'Asti geproduceerd door middel van selectie en opvoeding. Al snel volgden zowel erkenning als verscheidene onderscheidingen op prestigieuze beurzen zoals Vinitaly en Prowein. De 10 hectares aan - quasi uitsluitend Barbera - wijngaarden zijn allemaal eigendom en liggen in de gemeentes Agliano Terme en Montegrosso.

Er wordt op een eenvoudige - maar essentiële manier voor kwaliteitswijnen - gewerkt in de wijngaarden: de bodem dient de wijnstok te voeden. Dit concept is wel niet vanzelfsprekend, het geheim van de voeding zit in de kleiachtige bodem. In de kelder is de balans tussen technologie en traditie heel erg belangrijk. Temperatuurcontrole, langdurige maceratie, opvoeding in hout,...

Er wordt gewerkt aan zeer gebalanceerde wijnen met perfecte tannines.

"Moliss" is trouwens Piëmontees voor "middelste zoon", en laat deze cuvée nu net prijs/kwaliteits gewijs het midden houden tussen de andere cuvées van dit huis.

Manuele pluk. Wijngaarden met wijnstokken van meer dan 50 jaar oud vlak bij het domein gelegen. Maceratie gedurende 13-15 dagen. Fermentatie in inox cuves. Verdere rijping voor een gedeelte in Sloveense foeders met een capaciteit van 30hl en een ander gedeelte in tonneaux van 500 liter gedurende een 12tal maanden. Nadien assemblage in inox cuves en nog verdere rijping gedurende een aantal maanden op fles.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar