Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Barbaresco 'Ronchi' 2020 - Albino Rocca

Piemonte (Nebbiolo)

€ 52,50

DE WIJN

Topwijn uit Barbaresco! In het glas, een dieprode kleur. Complexe neus van klein rood fruit. Intense smaak, rond, vol, romig en zacht in de mond gevolgd door een lange aanhoudende afdronk.

HET DOMEIN

Piemonte is een wijnregio in het noorden van Italië, beschermd door de Alpen en gelegen in het hart van de Langhe heuvels. De Oude Grieken begrepen reeds het potentieel voor wijnbouw in deze beschermde regio en verscheepten de wijnen vanaf de havens van Ligurië over het hele rijk. Nu nog erkent eenieder Piemonte als een absolute topregio met ronkende namen als Barolo en Barbaresco.

Vier generaties vertellen het verhaal van de wijnmakerij Albino Rocca, met grootvader Albina en vader Angelo Rocca (in 2012 omgekomen in een vliegtuigcrash) en nu de drie dochters Daniela, Monica en Paola samen met de schoonzoon Carlo. Vandaag, net als in het verleden, zijn ze voortdurend op zoek naar wijnen van de hoogste kwaliteit die de kenmerken, zuiverheid en elegantie uitdrukken die zo herkenbaar verbonden zijn met het grondgebied van Barbaresco.

Men wil evolueren, terwijl de wortels stevig verankerd blijven, zodat je in elk label en elke fles de symbolen van kwaliteit kunt vinden die Albino Rocca vertegenwoordigen. De beste uitdrukking van de bedrijfsfilosofie is te vinden in de wijngaarden, die zijn gelegen in de meest nobele productiegebieden van Barbaresco DOCG, die bestaan ​​uit Nebbiolo en ook Barbera, Dolcetto, Cortese, Chardonnay en Moscato omvatten.

Dankzij de hulp van Carlo, Angelo's favoriete student, en de zorg en aandacht in de wijngaarden met respect voor elke variëteit en benaming, en ook met het exclusieve gebruik van grote eiken vaten voor het verouderen van deBarbaresco DOCG, dragen al deze dingen bij aan de unieke kenmerken van de wijnen bij Albino Rocca.

De Ronchi wijngaard, waar de wijnmakerij gelegen is, is met zijn 3 ha en een voortreffelijke zuidoostelijke oriëntatie en zijn mineralenrijke klei en kalksteen bodems, de verpersoonlijking van Albino Rocca Winery. De wijnstokken zijn 50 à 70 jaar oud. Deze wijngaard heeft de ideale combinatie van ouderdom, bodemsamenstelling en oriëntatie en brengt wijnen voort met rijke aroma's, een excellente structuur, complexiteit en lengte.

De Ronchi heette tot 2007 Brich Ronchi wat duidde op de hoogste punt van de Ronchi heuvel. Na 2007 moesten de Rocca's 'Brich' van het label halen, zodat de andere eigenaars op de heuvel op gelijke voet zouden staan. Terecht hebben ze hier ook weer een knaller van een Nebbiolo Barbaresco. Het perceel is zuidoostelijk gelegen op een hoogte van 240 meter. De wijngaard bezit druivenranken tussen de 50 en 70 jaar en ook hier bestaat de grond grotendeels uit kalksteen en klei met dunne lagen van zandsteen en tufsteen.

De aanplant van deze wijngaarden dateert van de jaren 60 en bestaat uit 100% Nebbiolo druiven. De wijn lagert gedurende 18 maanden in 50% Oostenrijkse en Duitse vaten van 20 hl en 50% in Franse barriques van 225 liter.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar