Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Barbaresco 2020 - Albino Rocca

Piëmonte (nebbiolo)

€ 35,90

De wijn

Barbaresco van druiven afkomstig uit verschillende percelen en van jonge stokken. Dit resulteert in een 'open' wijn met een uiterst elegant karakter en door zijn fraîcheur alzo multi inzetbaar is.

De wijn heeft een rijping van minstens 20 maanden in Duitse en Oostenrijkse eik ondergaan.

Het wijnhuis

We zijn aanbeland in Piemonte. Dit is een regio in het noorden van Italië die beschermd wordt door de Alpen en die toch in de nabijheid is van de Middellandse Zee. Piemonte is een absolute topregio voor wijnbouw. Kort door de bocht genomen, het Bourgogne van Italië! Van hier komen de nobele wijnen met ronkende namen zoals Barolo en Barbaresco! Elegantie, verfijning en klasse zijn woorden om de Piemontese wijnen te beschrijven.

Albino Rocca is een familiaal wijndomein in handen van de zussen Daniela, Monica en Paola Rocca. Zij namen de fakkel over van hun vader Angelo nadat deze omkwam in een tragisch ongeval met het sportvliegtuigje waarmee hij zo graag over zijn wijngaarden vloog.

Zowel in de wijngaarden als in de kelders wordt er niets aan het toeval overgelaten en wordt er uiterst precies gewerkt. Een domein dat gerund wordt door minzame 'gentlewomen' die producten maken voor seigneurs. Laten we duidelijk zijn, hier wordt er gestreefd naar enkel de hoogste kwaliteit. Dit zijn zonder meer edele wijnen voor de fijnproever!

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar