Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Welk smaakprofiel past het best bij mij?

Witte wijn

Droge witte wijnen

  • Expressief wit: hiermee bedoelen we hele droge wijnen met frisse zuren. Hou je van een bittertje in de wijn is deze categorie echt iets voor jouw! Voorbeelden van druiven zijn Sauvignon blanc, Picqpoul, Grüner Veltliner, ...
  • Fris, fruitig wit: In deze categorie zitten de wijnen met expressievere fruitaroma's met minder aanwezig zuren! Soepel, sappig en fris. Deze wijnen vallen zeker nog in de categorie 'droge wijnen', net zoals de vorige en de volgende categorie. Druivenrassen als Pinot Grigio, Viognier en Malvasia zijn hier voorbeelden van.
  • Vol wit: Stevige witte wijnen die vaak eiklagering genoten hebben. Boterig, Vanilletoets, gerookt! Allemaal typerend voor deze stijl van wijnen. De Bourgogneregio is hier vaak een voorbeeld van maar ook in de meeste andere regio's zijn er wijnen in dit smaakprofiel te vinden. Vaak Chardonnay maar kan evengoed een ander druivenras zijn dat eiklagering genoten heeft. We sommen er hieronder alvast enkele op.

Zoete witte wijn

In deze categorie maken we onderscheid tussen zoete drinkwijnen en echte dessertwijnen. Op onze website staan enkel zoete drinkwijnen. Wil je graag een echte dessertwijn zoals een Sauternes of een topper van één van onze Spaanse wijnhuizen? Aarzel da niet om ons te contacteren. In onze kelder liggen enkele absolute parels!

Rode wijn

Soepel rood

In deze categorie zitten wijnen met weinig tot geen tannines. Tannines komen uit de schil en geven ondermeer bewaarpotentieel aan de wijnen. Voor diegenen deze tannines als 'onaangenaam' ervaren is dit 'de' categorie. Malse zachte wijnen die gemakkelijk drinken. Ideaal voor elke gelegendheid! Voorbeelden zijn Primitivo, Negroamaro, Merlot, Nero d'Avola, ...

Stevig rood

In deze categorie zitten krachtige wijnen die vaak (niet altijd) houtlagering genoten hebben. Ideaal voor bij een stevig stuk vlees of voor de liefhebber! Als Cabernet Sauvignon, Syrah en Petit Verdot je als muziek in de oren klinken is dit jouw categorie. Hieronder alvast enkele voorbeelden!

Rose wijn

Lichte rosé

Vaak gemaakt volgens de pressurage methode! Door kort contact met de schil neem het sap weinig kleurstof op. Dit type rosé is heerlijk fris en droog! Hier is het de kunst om een lichte kleur te verkrijgen maar toch een intense smaakbeleving.

Donkere rosé

Bij dit type rosé heeft het sap langer ingeweekt in de schil waardoor er meer kleur- en smaakstoffen opgenomen worden. Dit type rosé is vaak een stuk fruitiger en neigt richting het zoete! Het is de kunst als wijnmaker om een mooie balans te vinden in de wijn. Van dit type wijn hebben we er ééntje in het assortiment (Jasci Cerasuolo), zeker een aanrader om te ontdekken als je graag veel smaak hebt en niet vies bent van een zoetje!

24 juni 2023
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar