Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Piëmonte - Albino Rocca & Mauro Veglio

Piëmonte, gelegen in het noordwesten van Italië, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en gastronomische tradities. Maar wat deze regio echt onderscheidt, is de uitzonderlijke kwaliteit van zijn wijnen. Met een klimaat dat gunstig is voor druiventeelt en een lange geschiedenis van wijnmaken, is Piëmonte een paradijs voor elke wijnliefhebber.

Uit deze unieke regio zijn we verdeler van 2 topdomeinen, ieder met hun eigen specialisatie.

Albino Rocca:

Albino Rocca, opgericht in 1955, is een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in Piëmonte. Gelegen in Barbaresco, staat Albino Rocca bekend om zijn toewijding aan vakmanschap en traditie. De wijnen van Albino Rocca, waaronder de iconische Barbaresco's en de verfijnde Cortese La Rocca, belichamen de unieke terroir van de regio en vertellen het verhaal van generaties wijnmakers die streven naar perfectie. Na de tragische dood van stichter en vader Angelo Rocca namen de drie dochters Daniela, Monica en Paola de fakkel over!

Mauro Veglio:

Mauro Veglio is een ander vooraanstaand wijnhuis dat net als Albino Rocca de rijke tradities van Piëmonte vertegenwoordigt. Met een focus op innovatie en passie voor het vak, produceert Mauro Veglio enkele van de meest opmerkelijke wijnen van de regio. Zijn Barolo's staan gekend als wereldniveau en onderscheiden zich in hun elegante stijl. Elke fles van Mauro Veglio is doordrenkt van authenticiteit en karakter.

Als u op zoek bent naar meer informatie over Piëmonte, Albino Rocca of Mauro Veglio, bent u op de juiste plek. Bij het verkennen van deze prachtige regio en zijn gerenommeerde wijnhuizen is het belangrijk om een betrouwbare bron van informatie te vinden. Hier bij ons streven we ernaar om niet alleen uw kennis over Piëmonte en zijn wijnen uit te breiden, maar ook om u te inspireren om deze unieke wereld zelf te verkennen.

Of u nu een doorgewinterde wijnkenner bent of een nieuwsgierige beginner, er valt altijd iets nieuws te ontdekken in Piëmonte. Van de majestueuze landschappen tot de heerlijke wijnen, Piëmonte is een bestemming die al uw zintuigen zal prikkelen.

24 februari 2024
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar