Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Luccarelli - we love Puglia

In het zonovergoten Puglia, Italië, onthult het geprezen wijnhuis Luccarelli een schatkist aan wijnen die traditie, vakmanschap en puur genot belichamen. Met een diepe worteling in de lokale geschiedenis en een terroir dat karakter en smaak omhelst, presenteert Luccarelli een opmerkelijk assortiment, inclusief enkele onmisbare wijnen die de zintuigen verleiden.

De Erfenis van Luccarelli

Het verhaal van Luccarelli begint met een onwankelbare toewijding aan het Pugliese erfgoed en de kunst van het wijnmaken. Door de rijke geschiedenis van de regio te omarmen, heeft Luccarelli een naam opgebouwd die synoniem staat voor authentieke en vernieuwende wijnen.

Het Unieke Terroir van Puglia

Het terroir van Puglia, met zijn zonovergoten wijngaarden en verkoelende bries van de Adriatische Zee, biedt de ideale omstandigheden voor de teelt van druiven van buitengewone kwaliteit. Dit unieke terroir weerspiegelt zich in elke fles Luccarelli-wijn, waarvan hier enkele niet te missen exemplaren zijn.

Proefnotities van Luccarelli Wijnen

Witte Wijnen:

Luccarelli Bianco De Luccarelli Bianco verleidt met zijn heldere, strogele kleur en verfrissende aroma's van citrus en perzik. Het is een levendige witte wijn die perfect past bij lichte gerechten en ontspannen momenten.

Luccarelli Trebbiano d'Abruzzo Met zijn delicate aroma's en frisse smaak is de Luccarelli Trebbiano d'Abruzzo een eerbetoon aan de geliefde Trebbiano-druif. Deze witte wijn is een uitnodiging tot verfijning en plezier.

Rosé Wijn:

Luccarelli Rosato De Luccarelli Rosato, met zijn prachtige zalmroze tint, biedt een smaakvolle ervaring vol rood fruit en florale tonen. Een verleidelijke rosé die elke gelegenheid verlicht.

Rode Wijnen:

Luccarelli Primitivo Als een vlaggenschipwijn van Luccarelli toont de Primitivo zijn karakteristieke dieprode kleur en rijke aroma's van rijpe bessen en kruiden. Een weelderige en volle rode wijn die de zintuigen prikkelt.

Luccarelli Negroamaro De Luccarelli Negroamaro, met zijn intense paarse kleur en verleidelijke aroma's, staat symbool voor de uitmuntendheid van de Negroamaro-druif. Een robuuste rode wijn met een onweerstaanbare diepte.

Luccarelli Sangiovese De Luccarelli Sangiovese omarmt de elegantie van de Sangiovese-druif, met zijn heldere robijnrode kleur en verfijnde aroma's van kersen en kruiden. Een harmonieuze rode wijn die finesse belichaamt.

Luccarelli Rosso De Luccarelli Rosso, met zijn evenwichtige mix van druivensoorten, presenteert een aantrekkelijke rode wijn met een levendige persoonlijkheid. Een veelzijdige keuze voor elke gelegenheid.

Kers op de taart: Campo Marina Primitivo Merlot en Campo Marina Primitivo di Manduria

Als kers op de taart biedt Luccarelli enkele ware juweeltjes in de vorm van de Campo Marina Primitivo Merlot en de Campo Marina Primitivo di Manduria. Deze toppers belichamen het summum van Primitivo-excellentie en zijn een absolute must-try voor fijnproevers die streven naar uitzonderlijke wijnen.

13 december 2023
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar