Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Franciacorta - de Italiaanse tegenhanger van Champagne

In de wereld van mousserende wijnen is Franciacorta een naam die synoniem staat voor elegantie, kwaliteit en vakmanschap die zich makkelijk kan meten met de Franse Champagne! Binnen het rijke spectrum van Franciacorta-wijnen schittert de Millesimato 2020 van Monzio Compagnoni als een waar meesterwerk. In dit artikel duiken we dieper in op deze sprankelende creatie uit Lombardije en ontdekken we waarom het een must-have is voor liefhebbers van mousserende wijnen.

Gelegen in het hart van Lombardije, Italië, strekt het prachtige Franciacorta-gebied zich uit over glooiende heuvels, waar de druiven gedijen onder de warme zon en verkoelende briesjes van het nabijgelegen Iseomeer. Dit gebied staat bekend om zijn unieke microklimaat en kalkrijke bodems, perfect geschikt voor de teelt van de traditionele druivenrassen Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc, die de basis vormen van Franciacorta-wijnen.

Monzio Compagnoni, een gerenommeerd wijnhuis in Franciacorta, belichaamt de geest van traditie en innovatie die de regio kenmerkt. Met een erfenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw, heeft dit familiebedrijf een onwrikbare toewijding aan het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit, waarbij ze de modernste technieken combineren met respect voor het ambachtelijk vakmanschap.

Franciacorta Millesimato 2020: Een Uitstekend Jaar

Het jaartal van een Franciacorta Millesimato is meer dan alleen een getal; het vertegenwoordigt het karakter en de unieke eigenschappen van dat specifieke oogstjaar. De Millesimato 2020 van Monzio Compagnoni belichaamt perfect de uitmuntendheid van dit specifieke oogstjaar. Met optimale weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen konden de druiven hun volle potentieel bereiken, wat resulteerde in een wijn van uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit.

Proefnotities:

Bij het proeven van de Franciacorta Millesimato 2020 van Monzio Compagnoni worden de zintuigen verwend met een rijk palet aan aroma's en smaken. Het boeket opent met levendige tonen van rijpe citrusvruchten, vergezeld van subtiele hints van witte bloemen en een vleugje amandel. In de mond onthult de wijn een verfrissende zuurgraad, perfect in balans met een romige textuur en een aanhoudende afdronk van minerale tonen.

In een wereld waar mousserende wijnen een gevoel van luxe en verfijning belichamen, staat de Franciacorta Millesimato 2020 van Monzio Compagnoni fier bovenaan als een waar juweel. Met zijn uitmuntende kwaliteit, rijke smaken en elegante presentatie vertegenwoordigt deze wijn het beste van wat Franciacorta te bieden heeft. Dus, als je op zoek bent naar een mousserende wijn die zowel je smaakpapillen als je ziel zal verrukken, zoek dan niet verder dan deze schitterende creatie uit Lombardije. Santé!

8 februari 2024
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar