Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Decugnano dei Barbi - revelatie uit Umbrië

Umbrië, het groene hart van Italië, herbergt enkele van de meest betoverende wijngaarden en wijnhuizen. Eén naam die bovenaan de lijst prijkt, is Decugnano dei Barbi. Dit wijndomein belichaamt de kunst van het wijnmaken, waar traditie en innovatie samenkomen in elke druppel.

De Geschiedenis: Decugnano dei Barbi heeft diepe wortels die teruggaan tot de 12e eeuw. Gelegen op de glooiende heuvels van Umbrië, heeft het domein een rijke geschiedenis van toewijding aan het land en een passie voor wijnproductie. De Barbi-familie, de trotse eigenaren, hebben het erfgoed door de generaties heen behouden en versterkt.

Terroir en Klimaat: Het unieke terroir van Decugnano dei Barbi draagt bij aan de karakteristieke smaken van hun wijnen. De wijngaarden baden in het mediterrane klimaat, met voldoende zonneschijn en koele nachten, wat ideale omstandigheden creëert voor het cultiveren van hoogwaardige druiven.

Wijnassortiment: Het indrukwekkende assortiment van Decugnano dei Barbi omvat zowel traditionele als eigentijdse wijnen. Van de elegante Grechetto tot de krachtige Sagrantino, elke fles is doordrenkt met vakmanschap en liefde voor het ambacht. Ontdek de unieke aroma's en smaken die deze wijnen onderscheiden.

Duurzaamheid en Innovatie: Het wijndomein is niet alleen toegewijd aan het behoud van tradities, maar ook aan duurzaamheid en innovatie. Decugnano dei Barbi integreert moderne wijnmaaktechnieken en milieuvriendelijke praktijken om een gezonde balans te behouden tussen mens en natuur.

Wijnproeverij bij Decugnano dei Barbi: Voor wijnliefhebbers die de magie van Decugnano dei Barbi willen ervaren, is een bezoek aan het wijndomein een absolute aanrader. De warme gastvrijheid en adembenemende omgeving maken de proeverij tot een onvergetelijke ervaring.

Conclusie: Decugnano dei Barbi is niet zomaar een wijndomein; het is een reis door de tijd, een viering van traditie en een eerbetoon aan de kunst van het wijnmaken. Ontdek de prachtige wereld van Umbrië door de wijnen van Decugnano dei Barbi te verkennen en laat je zintuigen betoveren.

14 januari 2024
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar