Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Chardonnay - what an incredible grape

Beste wijnliefhebber,

Vandaag zetten we de populaire druif Chardonnay in de kijker. Chardonnay is een van de meest geproduceerde en populaire witte wijndruiven ter wereld. Het is een gevoelige druif die groeit in een breed scala aan klimaten, waaronder Frankrijk, Italië en Spanje.

Chardonnay is beroemd om zijn rijke, romige smaak en aroma's van perzik, abrikoos, citrus en boter. De wijn is vaak barrel-aged, wat leidt tot tonen van vanille. Chardonnay is een veelzijdige wijn die goed past bij vele soorten gerechten, waaronder vis, kip, pasta en kaas.

In de afgelopen jaren is er een toenemende trend geweest naar "un-oaked" of "stille" Chardonnay. Deze wijnen hebben minder tijd doorgebracht in eiken vaten, waardoor ze helderder en frisser van smaak zijn, met meer fruitige tonen.

Dus of u op zoek bent naar een volle en rijke wijn of een lichte en fruitige, Chardonnay is een uitstekende keuze. Probeer een fles uit verschillende regio's en ervaaar hoe de verschillende terroirs invloed hebben op de smaak en aroma's van de wijn.

Weetje: 99% van de witte wijnen uit de bekende Franse wijnregio 'Bourgogne' zijn gemaakt van de druif Chardonnay. De 1% overige witte wijnen zijn gemaakt van Aligoté.

Ook de naam Blanc de Blancs Champagne zal je waarschijnlijk bekend in de oren klinken maar wist je dat deze Champagne uitsluitend uit Chardonnay bestaat?

Hieronder alvast een uitgebreide selectie wijnen van de prachtige druif Chardonnay!

Kom jij ze proeven tijdens de lentedegustatie zondag 19 maart?

Enjoy!

15 maart 2023
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar