Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Bodegas Vivanco: Een meesterwerk van Rioja-wijnen

In het hart van de prestigieuze Rioja-regio in Spanje schittert Bodegas Vivanco als een ware schat. Deze gerenommeerde wijnmakerij, gedreven door passie en toewijding, heeft een indrukwekkende erfenis van het produceren van buitengewone wijnen die de ziel van Rioja vastleggen. Laten we duiken in enkele van hun meesterwerken: de Rioja Crianza, Rioja Reserva en Rioja White.

1. Rioja Crianza: Een Symfonie van Fruit en Hout

De Rioja Crianza van Bodegas Vivanco is een viering van vakmanschap. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Tempranillo-druiven, ondergaat deze wijn een rijpingsproces van minimaal twee jaar, waarvan een aanzienlijk deel in eiken vaten. Het resultaat is een wijn met een verleidelijk aroma van rijp rood fruit, kruiden en een vleugje vanille. De evenwichtige structuur en zijdezachte afdronk maken het de perfecte metgezel voor gastronomische avonden.

Proefnotities:

  • Aroma's: Rood fruit, kruiden, vanille.
  • Smaak: Evenwichtig, zijdezacht, met een elegante afdronk.

2. Rioja Reserva: Een Reis door de Tijd

De Rioja Reserva van Bodegas Vivanco belichaamt de finesse die ontstaat uit geduldig wachten. Gemaakt van de beste druiven en gerijpt in eiken vaten gedurende drie jaar, waarvan minimaal één jaar in de fles, onthult deze wijn complexe lagen van aroma's. Diep rood fruit, tabak en specerijen omhelzen de smaakpapillen, terwijl de fluweelzachte textuur de elegantie van Rioja naar voren brengt.

Proefnotities:

  • Aroma's: Diep rood fruit, tabak, specerijen.
  • Smaak: Complex, fluweelzacht, met een lange afdronk.

3. Rioja White: Frisheid in een Fles

Voor de liefhebbers van witte wijnen biedt Bodegas Vivanco de Rioja White. Deze blend van Viura en Malvasia druiven straalt frisheid en levendigheid uit. Met zijn bloemige aroma's, citrusnotities en een hint van perzik, is deze witte wijn een verkwikkende keuze voor elke gelegenheid.

Proefnotities:

  • Aroma's: Bloemig, citrus, perzik.
  • Smaak: Verfrissend, levendig, met een heldere afdronk.

Bodegas Vivanco bewijst met trots dat Rioja synoniem staat voor excellentie. Of je nu kiest voor de verfijnde Rioja Crianza, de tijdloze Rioja Reserva of de verfrissende Rioja White, elke slok is een reis door de rijke geschiedenis en het unieke terroir van deze Spaanse regio. Ontdek de pracht van Bodegas Vivanco en geniet van het beste wat Rioja te bieden heeft.

Wil je deze wijnen zelf proeven? Bestel ze vandaag nog en laat Bodegas Vivanco je meevoeren op een onvergetelijke reis door de wereld van Rioja-wijnen.

21 januari 2024
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar