Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Amarone - icoonwijn uit Italië

Welkom bij onze meest recente blog, waar we je meenemen op een boeiende ontdekkingstocht door de betoverende wereld van Amarone wijnen uit de Valpolicella regio in Italië. In deze post zullen we ons concentreren op twee bijzondere Amarone wijnen die je smaakpapillen zullen verwennen - die van het prestigieuze wijnhuis Calendre en het gerenommeerde Monte del Fra. Dompel jezelf onder in de sfeer van de weelderige Valpolicella-wijngaarden terwijl we de unieke kenmerken van deze uitzonderlijke wijnen verkennen.

Calendre Amarone: Een Verfijnde Dans van Smaak en Traditie

Calendre, synoniem voor vakmanschap en traditie, onthult met trots haar Amarone wijn, een waar kunstwerk doordrenkt met passie. Deze wijn, zorgvuldig samengesteld uit de beste Corvina, Rondinella en Molinara druiven, straalt een dieprode kleur uit en verrukt de neus met complexe aroma's van rijpe kersen, pruimen en subtiele kruiden. De rijping in eikenhouten vaten voegt een zijdezachte textuur toe en resulteert in een indrukwekkende afdronk. Calendre Amarone is werkelijk een verfijnde dans van smaak en traditie die elke gelegenheid verheft.

Monte del Fra Amarone: Harmonieus Genieten in Elke Slok

Uit de heuvels van Valpolicella komt de Amarone van Monte del Fra, een meesterwerk dat harmonie en balans perfect combineert. Met de hand geplukte druiven ondergaan een zorgvuldig rijpingsproces, wat resulteert in een wijn van ongekende kwaliteit. De diepe robijnrode kleur introduceert aroma's van gedroogd fruit, vanille en een vleugje tabak. In de mond onthult deze Amarone volheid, met fluweelzachte tannines en een blijvende afdronk. Monte del Fra Amarone is de belichaming van de rijke wijntradities van Valpolicella, gevangen in elke slok.

Verken en Geniet: Valpolicella Amarone Ervaring

Ben je klaar om de verbluffende Amarone wijnen van Calendre en Monte del Fra te ontdekken? Nodig vrienden en familie uit voor een onvergetelijke proeverij en laat de magie van Valpolicella je zintuigen betoveren. Deze wijnen zijn niet alleen een streling voor de smaakpapillen, maar ook een eerbetoon aan eeuwenoude wijntradities.

Bestel vandaag nog je flessen Amarone van Calendre en Monte del Fra en laat Valpolicella in je glas stromen. Proost op avontuur, passie en de buitengewone wereld van Amarone wijnen!

15 januari 2024
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar