Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 25 km of vanaf €70,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Château Cantegril 2015 - Sauternes

Bordeaux (Sauvignon blanc, Sémillon)

€ 25,85

DE WIJN

Een opmerkelijke hint van bosgrond voor deze aangename en vlotte Sauternes. De smaak is zacht, breed en houdt lang aan. Complexloos genieten!

HET DOMEIN

Château Cantegril is gelegen op het kalkplateau van Barsac. Het werd in 1924 overgenomen door Jean Lhermite en tot 1978 bestuurd door zijn dochter Jeanne en zijn schoonzoon André Mansencal. Pierre Dubourdieu volgt zijn schoonvader op en leidt het landgoed tot 2000. Zijn zoon, Denis heeft momenteel de leiding van Cantegril.

De bodem van Cantegril, bestaande uit kleiachtig zand op kalksteen, is kenmerkend voor het Barsac-plateau. De rotsachtige plaat, iets dieper gelegen dan in Doisy-Daëne, beperkt de diepte van de beworteling van de wijnstok tot ongeveer 80 cm. Tijdens de zomer, herstelt de fijnporige kalksteen aan de wijnstok het water waarin het was gedrenkt in de winter. Deze kalkachtige bodem is bijzonder bevorderlijk voor de uitwerking van elegante en onderscheidende witte wijnen.

De zoete wijn van Château Cantegril wordt met dezelfde zorg geoogst, gevinifieerd en gerijpt als Château Doisy-Daëne. De oogst, uitgevoerd door oude oogstmachines, vereist 3 tot 6 passages, om in het ideale stadium de druiven te plukken, geconcentreerd door de "edele rotting".

Specificaties

Categorie:
Zoete wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?