Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Puligny-Montrachet 2020 - Domaine Olivier Leflaive

Bourgogne (Chardonnay)

€ 110,-

De wijn

De Puligny Montrachet wijnen van Olivier Leflaive vormen de ruggengraat van het huis Leflaive. Deze grote witte Bourgogne maakt indruk met zijn zachte textuur in elke wijnoogst.

Dit pareltje weerspiegelt volledig de expressie van dit prachtige terroir: prachtige spanning, grote complexiteit, elegantie en de kracht van de grootste Bourgogne wijnen.

Het wijnhuis

Domaine Leflaive in Puligny-Montrachet wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste en beste producenten in de Côtes de Beaune.

Hoewel de familie Leflaive al sinds 1717 in Bourgondië aanwezig is, was Joseph Leflaive in 1905 de echte grondlegger van het domein. Sinds 1984 staan de broers Olivier en Patrick garant voor de verdere uitbouw tot één van de icoondomeinen in Bourgogne.

Hier worden witte Bourgognes van wereldklasse gemaakt en ze gooien hoge ogen bij de internationale wijnpers. De basis voor deze wijnen wordt gelegd in enkele van de mooiste wijngaarden in Puligny, Chassagne en Meursault. In totaal produceert het domein wijnen van vier Grand Cru's en vier Premier Cru's!

Vinificatie en rijping volgens de Bourgondische traditionele methode: lange en natuurlijke gisting in eiken vaten met bâtonnage. Pneumatische persen en geklimatiseerde kelders maar traditie is hier nooit ver weg. Hier wordt nog steeds gewerkt met 'tâcherons'. Dit zijn wijnbouwers die 'per job' werken volgens de oudste Bourgondische traditie en verantwoordelijk voor hun wijngaard. Ze volgen elkaar op van vader op zoon uit de liefde voor het vak en zijn afkomstig uit Puligny of uit de directe omgeving.

Dit zijn grootse wijnen. Icoondomein in Bourgogne!

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar