Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Nai e Senora Albarino 2021 - Terre de Asorei

Galicia (100% Albariño)

€ 12,45

DE WIJN

Mooie, strogele kleur met groenachtige reflecties. Intens, aromatische neus gedomineerd door kruiden, munt, citrus, tropische waterpeer en appel. Zeer fruitige smaak, lekker rond en rijk met een perfect gebalanceerde zuurtegraad. Eentje om te ontdekken!

HET DOMEIN

Terra de Asorei uit het Spaanse Galicië, dat zijn zes families met fantastische wijngaarden die voor dit project de handen in elkaar geslagen hebben en in de meest moderne kelder prachtige wijnen maken. Het totale bezit aan wijngaarden is 70 hectare, waarvan drie verschillende albariño's worden gemaakt. Het wijnbedrijf ligt in het hart van de Rías Baixas, in de subzone Valle del Salnés. Het gebied staat, mede door de grote invloed van de Atlantsiche Oceaan, bekend om zijn uitermate frisse wijnen gemaakt van de albariño druif. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bij Terra de Asorei is 20 jaar, waardoor hier wijnen geproduceerd kunnen worden met niet alleen een goede frisheid, maar ook een mooie diepgang.

Van de drie verschillende albariño's hebben wij de Nai e Señora geselecteerd. Nai (Galicisch voor "moeder") is een hommage aan de oorsprong van de Albariño en de 21e-eeuwse vrouwen. De wijn past de voorkeuren van de nieuwe generatie terwijl hij trouw blijft aan de Albariño-druif. "Nai e Señora" (Moeder en Dame) is de uitdrukking die dichters in het begin van de 20e eeuw huldigden aan werkende vrouwen die de onafhankelijkheid van het gezin en de Galicische samenleving hoog in het vaandel droegen.

Dit is een elegante, subtiele, minerale en frisse wijn, met een lange, aanhoudende nasmaak, gemaakt van 100% Albariño-druif uit de "Salnés-vallei".

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?