Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Macon-Bussières 'Vieilles Vignes de Montbrison' 2020 - Verget

Bourgogne (100% Chardonnay)

€ 21,60

DE WIJN

Een expressieve wijn met tonen van witte bloemen en geel fruit. In de mond is de wijn gul, geconcentreerd en rijk en bezit een heerlijk frisse afdronk.

HET DOMEIN

Limburg telt heel wat wijnmakers, maar de bekendste en meest excentrieke woont in Frankrijk. Jean-Marie Guffens heeft er drie wijnhuizen en is volgens critici de beste producent van witte bourgogne. 'Overdreven', vindt hijzelf, 'alle anderen zijn slechter.'

In 1990 begint hij een voor die tijd zeer vooruitstrevend handelshuis: Maison Verget. Het kopen van most (het nog niet vergiste druivensap) is in de Bourgogne een oud gebruik, maar het instrueren van de boeren over hoe het land te bewerken en het oogsten van de druiven met eigen troepen op een door jezelf gekozen moment, was dat niet. Het wordt echter wel de sleutel tot succes voor Maison Verget. Vanaf het begin maakt dit handelshuis wijnen van een niveau dat maar weinig domeinen halen. Anno 2018 laat Guffens bij Maison Verget het dagelijkse werk steeds meer over aan zijn rechterhand Julien Desplans, met wie hij inmiddels vele jaren samenwerkt en die de filosofie van Maison Verget volledig beheerst.

Voor deze cuvée worden voornamelijk druiven gebruikt van de rijkere gronden bij Charnay. Hij werd voor 100% op eiken vaten gevinifieerd.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?