Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Litlle James Basket Press 2021 - Saint Cosme

Côtes du Rhône (Viognier, Sauvignon Blanc)

€ 11,40

DE WIJN

De Little James Basket Press is een combinatie van rijke, fruitige Viognier en minerale Sauvignon blanc. De perfecte mix!. In de neus sappig wit fruit, dat met de tijd exotischer wordt, een spoortje sinaasappelschil en een tikkeltje kruidigheid. In de mond ook heel overtuigend met sappige abrikoos, mango, peer, appel. En een vleugje frisse citrusvruchten, harmonieuze wijnzuren en presente mineralen.

HET DOMEIN

Dit Franse wijngoed schijnt voor de eeuwigheid gemaakt te zijn. Sinds 1490 is het Château de Saint Cosme in de competente handen van de familie Barruol. Louis Barruol heeft momenteel de leiding op het slot en kan daarbij gebruik maken van een ongelooflijke schat aan ervaring: 15 generaties lang worden kennis en vaardigheden al doorgegeven.

Zelden heeft de omschrijving "traditioneel wijngoed" zo goed gepast als hier. Daarbij speelt innovatie een nog grotere rol in de geschiedenis dan de traditie. Henry, de vader van Louis is al in 1972 als één de eersten op biologische wijnbouw overgestapt. De rol van pionier had daarbij niets te doen met winstbejag, maar uitsluitend met persoonlijke overtuiging: Henry verkocht zijn wijnen toentertijd nog in het vat aan de handelaren. De gezondheid van de wijngaarden was het allerbelangrijkste en tevens het beste geschenk dat hij zijn zoon mee kon geven. Uit deze wijngaarden wint Louis, die net als zijn vader één van de grootste vernieuwers van de regio is, tegenwoordig de mooiste Gigondas-wijnen, die hem in de top van de regionale wijnbouwers hebben doen belanden.

Robert Parker over Saint Cosme: It has taken a while, but one of my favorite producers in the southern Rhone, Louis Barruol of Saint-Cosme, is getting very good publicity just about everywhere I look. It is certainly well-deserved, considering the broad range of wines he produces, from his inexpensive and over-delivering Cotes du Rhones and Vins de Pays, to his top-flight, world-class wines made in Gigondas. This is all a matter of hard work and understanding viticulture and great terroirs.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?