Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 25 km of vanaf €70,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Liberty Nages blanc - Château de Nages

Côtes du Rhône (Grenache,Roussane,Colombard)

€ 8,65

DE WIJN

Deze biologische wijn verleidt je met z'n gele kleur en groene schakeringen, met in de neus heerlijke geuren en een mond vol passievruchten. Zeer fris en levendig!

HET DOMEIN

Château de Nages is een toonaangevende naam voor AOP Costières de Nimes appelatie in de zuidelijke Rhône vallei. Op de ruim 70 hectare (waarvan 40 hectare in Costières de Nîmes) vindt biologische wijnbouw en fruitteelt plaats. Daarnaast bezit de energierijke Michel Gassier (4de generatie) 30 hectare in de Languedoc (Domaine de Molines).

Op het familiebezit Château de Nages maakt Gassier wijnen van de traditionele druiven van de streek, zoals Syrah, Mourvèdre en Grenache. Hij laat zich bij het wijnmaken adviseren door oenoloog Philippe Cambie (o.a. Domaine Calendal). Een gedreven wijnboer met aandacht voor terroir en respect voor de natuur. De juiste balans, dat is waar de werkwijze van dit familiebedrijf om draait. Zowel in de wijngaard als de wijnkelder streeft Gassier ernaar zo min mogelijk in te grijpen in natuurlijke processen. De kunst is te weten wanneer je wél iets moet doen. Als de mens zijn handelingen beperkt tot de essentie, heeft de wijn de beste kans om een uitdrukking te zijn van de plek waar hij vandaan komt, vindt Gassier. De wijnen van dit domein bieden opmerkelijk veel kwaliteit voor hun geld.

In hun zoektocht naar een jong, internationaal doelpubliek koos de familie Gassier ervoor om deze Liberty Nages zonder jaargang als "Vin de France" op de markt te brengen.

De druiven worden geplukt wanneer de druiven volrijp zijn. Maceratie bij koude temperatuur gedurende 48 uur met een gelijkmatige "remontage" om extractie van de primaire aroma's te bevorderen. Rijping op lies gedurende 6 maanden. Lichte filtering voor botteling.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?