Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Grüner Veltliner 'Brunnthal' 2020 - Weingut Kolkmann

Wagram (Grüner Veltliner)

€ 12,80

DE WIJN

Groen-geel in het glas. In de neus appel, kruidigheid en koekaromas's. Mannelijke textuur in de mond en smaken van ananas en meloen met een perfecte balans. De perfecte mengeling van exotisch fruit en kruidigheid met getoaste noten. Zeer elegant.

HET DOMEIN

Gerhard Kolkmann is derde generatie wijnbouwer in het stadje Fels, in het wijngebied Wagram, tussen het bekende wijngebied Wachau en de grens met Tsjechië. Bodemonderzoek heeft uitgewezen dat Wagram eens de kust van een prehistorische oceaan was. Daarover heeft zich een dikke laag löss (fijn zand, afgezet door wind) gevormd. De Grüner Veltliners worden er pittig en kruidig van. Ook de Roter Veltliner en de Burgundersoorten doen het in Wagram goed.

Het familiebedrijf Kolkmann heeft 34 hectaren wijngaard in bezit, waaronder de sublieme locaties Brunnthal, Diebstein en Scheiben. De unieke bodemstructuur van löss in veel van hun wijngaarden geeft wijnen een markante identiteit. Kwaliteit, familie en innovatie zijn de grote kernwaarden van dit bedrijf. Een topdomein uit Oostenrijk!

De druiven zijn afkomstig van de topwijngaard Brunnthal. Deze wijngaard is pal op het zuiden gericht en gelegen op één van de hoogste plekken van Wagram. Hier waait steeds een warm briesje dat zorgt voor iets meer rijpheid van het fruit. Vinificatie en opvoeding in inox cuves met temperatuurcontrole.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?