Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 25 km of vanaf €70,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Liberty Nages rosé - Château de Nages

Côtes du Rhône (Syrah, Grenache, Merlot)

€ 8,65

DE WIJN

Lichtroze bloemetjes kleur met een blauwe glinster als ondertoon. In de neus een concert van vers rood fruit (aardbei, cassis, rode besjes). Fris en sappig in de mond, met een levendige, aanhoudende afdronk

HET DOMEIN

Château de Nages is een toonaangevende naam voor AOP Costières de Nimes appelatie in de zuidelijke Rhône vallei. Op de ruim 70 hectare (waarvan 40 hectare in Costières de Nîmes) vindt biologische wijnbouw en fruitteelt plaats. Daarnaast bezit de energierijke Michel Gassier (4de generatie) 30 hectare in de Languedoc (Domaine de Molines).

Op het familiebezit Château de Nages maakt Gassier wijnen van de traditionele druiven van de streek, zoals Syrah, Mourvèdre en Grenache. Hij laat zich bij het wijnmaken adviseren door oenoloog Philippe Cambie (o.a. Domaine Calendal). Een gedreven wijnboer met aandacht voor terroir en respect voor de natuur. De juiste balans, dat is waar de werkwijze van dit familiebedrijf om draait. Zowel in de wijngaard als de wijnkelder streeft Gassier ernaar zo min mogelijk in te grijpen in natuurlijke processen. De kunst is te weten wanneer je wél iets moet doen. Als de mens zijn handelingen beperkt tot de essentie, heeft de wijn de beste kans om een uitdrukking te zijn van de plek waar hij vandaan komt, vindt Gassier. De wijnen van dit domein bieden opmerkelijk veel kwaliteit voor hun geld.

De prachtige wijngaarden worden biologisch verbouwd in het hart van een Natura 2000 zone (een ecologisch netwerk van beschermde gebieden van de Europese Unie). Historische wijsheden worden hier gecombineerd met moderne vinificatietechnieken met een absoluut respect voor de natuur en de verbetering van het ecosysteem. De wijngaarden zijn gelegen aan de noordkant van de appellatie, en daardoor blootgesteld aan de Mistral, op een vurige bodem van zandsteen en rolkeien en ijzerhoudende rode klei. Deze bodems zijn een restant van de oude Rhônevallei.

De druiven worden vroeg geoogst voor optimale frisheid en krijgen een 12u tot 24u durende schilweking om een optimale kleur en aroma's te verkrijgen. De fermentatie gebeurt met wilde gisten en zonder toevoeging van sulfieten op een temperatuur van 16°C à 18°C gedurende 21 dagen. Daarna rijpt de wijn nog 8 weken "sur lie".
Door de combinatie van de twee klassieke methoden van rosé-wijnbereiding ("saigné" en directe pers) verkrijgen we delicate geuren van rood fruit met behoud van een mooie frisheid. In hun zoektocht naar een jong, internationaal doelpubliek koos de familie Gassier ervoor om deze Liberty Nages zonder jaargang als "Vin de France" op de markt te brengen

Specificaties

Categorie:
Rosé wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?