Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 25 km of vanaf €70,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Valpolicella Classico 2018 - Le Calendre

Veneto (60% Corvina en Corvinone - 30% Rondinella - 10% Molinara)

€ 9,85

DE WIJN

Deze wijn is een echte terroirwijn die geurige aroma's en frisse smaken combineert. De wijn heeft een robijnrode kleur met frisse, fruitige toetsen van rode bessen en zwarte kersen. Het is een droge wijn, mooi in balans en met een mooie structuur.

HET DOMEIN

Het Italiaanse wijnhuis Le Calendre is één brok passie! Passie voor wijn, want dat proef je meteen terug in hun fabuleuze wijnen. Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Peretti aan het roer en zij doen er alles aan om perfecte wijnen te maken, en dat begint natuurlijk al in de wijngaard. Het domein beschikt over ca. 4 ha wijngaard en strekt zich uit naar de uitlopers van de Valpolicella Classico (San Pietro in Cariano) langs de oevers van het Gardameer en de badplaatsen Lazise en Bardolino. De wijngaarden zijn opgezet met een dubbel gekanteld pergolasysteem, hierdoor moet er meer handwerk worden geleverd maar de voordelen zijn groot: meer zonlicht op de druiven en meer wind door het blad. De opbrengsten worden beperkt door het handmatig uitdunnen van de druiven, waarbij uiteindelijk alleen de allerbeste druiven gebruikt worden.

De techniek die aan de basis ligt van Amarone en Recioto is kostbaar. De beste druiven worden met de hand geselecteerd en gerangschikt in houten bakken, waar de druiven ca. 120 dagen rusten in een gereguleerde ruimte met geautomatiseerde controle van temperatuur en vochtigheid. Met name ventilatie en lage temperaturen in de winter zijn cruciaal voor een langzaam en natuurlijk proces waarbij de druiven minstens 40% van zijn vocht verliest. Hierdoor ontstaat een hogere concentratie van suikers en tannines. De inheemse en aromatische kenmerken van de wijnstokken samen met het klimaat, locatie van de wijngaard en druifselectie maken de wijnen tot een groot succes!

Ook in de kelder wordt er door dit, best wel kleine, wijnhuis zeer nauwkeurig en met veel oog voor detail gewerkt.

Manuele oogst van eind september tot begin oktober. Directe zachte persing na de oogst. Maceratie in 30 - 50 hl inox cuves. Rijpingsproces is in inox vaten tot einde van de zomer. Daarna een paar maanden opvoeding op de fles.

LIEFHEBBERS VAN DEZE WIJN BEKEKEN OOK:

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?