Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 25 km of vanaf €70,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Saint Joseph Préface 2016 - Domaine Pierre Jean Villa

Côtes du Rhône (Syrah)

€ 27,95

DE WIJN

Deze Saint Joseph toont een goede precisie van fruit met een subtiel gepeperde en minerale toon. De textuur in de mond is glad en fris. Elegante finale.

HET DOMEIN

In 2009 richtte Pierre-Jean Villa zijn landgoed op in het hart van de noordelijke Rhône. Op hetzelfde moment, creëert hij samen met Olivier Decelle, bekend wijnmaker en eigenaar van Mas Amiel Maury en Château Jean Faure in Saint-Emilion, een ander gebied in Nuits-Saint-Georges in de Bourgogne waar hij alle sensaties ervaart van het werken met Pinot Noir en Chardonnay. Anno 2018 geniet het 14 hectare grote domein verspreid over de linker- en rechteroever van de Rhône (Côte-Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage en op de hellingen van Seyssuel) internationale erkenning.

'Een grote wijn wordt uitsluitend geboren uit een gerespecteerd land en fruit.' Een vanzelfsprekendheid voor Pierre-Jean Villa. Hij laat niets los. In de wijngaard is zijn enige logica het koesteren van de bodem om wijnen te produceren die trouw zijn aan hun terroir. In de kelder begeleidt het de druiven met vinificatie, kleine interventionistische inheemse gisten, de naleving van de maankalender voor het bottelen. Uiteindelijk moet de wijn dit eerlijke en delicate evenwicht uitdrukken tussen de typische aard van het terroir en de ethiek van de wijnmaker.

De druiven worden eerst ontrist en worden daarna getrieerd op een vibrerende trieertafel en zo verder verplaatst naar de cuves d.m.v. een loopband, waar de alcoholische fermentatie plaatsvindt. De druiven ondergaan een maceratie van 20 dagen. Daarna ondergaat de wijn een rijping van 12 maanden in 'demi-muids', dit zijn houten eiken vaten van 600L. Het blenden van de wijnen gebeurt een 6tal weken voor het bottelen.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?