Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 25 km of vanaf €70,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Sablet 9MG 2020- Domaine Des Espiers

Côtes du Rhône (80% Grenache Noir, 20% Syrah)

€ 17,10

DE WIJN

Intens robijnrode kleur. Een rijk en complex boeket van fruit en kruiden, een vlezig mondgevoel met mooi versmolten tannines. Lange en aanhoudende afdronk!

100% Biologische wijn

HET DOMEIN

Domaine des Espiers ligt in het hart van de Vaucluse tussen de oevers van de Ouvèze enerzijds en de oevers van de Dentelles de Montmirail anderzijds. Opgericht door Philippe Cartoux in 1989, worden op de 9.5ha verschillende AOC's geproduceerd zoals Côte du Rhône (4ha), Sablet (2.5ha) en Gigondas (3ha) op biologische wijze.

Lage rendementen, hoge densiteit van de stokken, manuele ontbladering en groene oogst zorgen voor robuuste, smakelijke maar ook complexe en verfijnde wijnen.

Deze biologische wijnen worden gekarateriseerd door hun structuur van krachtige tannines verzacht met subtiele aroma's van rood fruit en kruiden. Geen enkel gebruik van chemicaliën tijdens de onkruidbestrijding, maar met respect voor het terroir.

Traditionele vinificatie (zonder ontstelen) met een warme maceratie om zoveel mogelijk fruit te bekomen. Lagering in betonnen kuipen gedurende 8 tot 10 maanden.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?