Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 25 km of vanaf €70,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Rully Rouge 2017 - Domaine Vincent Dureuil-Janthial

Bourgogne (Pinot Noir)

€ 28,50

Minimale hoeveelheid: 1

DE WIJN

Uiterst zuivere Pinot Noir, herkenbare neus van kersenfruit gecombineerd met verse kruiden. Sappig en aangenaam in de mond, met een typische romigheid die je van de Rully's van Vincent Dureuil mag verwachten.

Les 50 plus Grands Domaines de Bourgogne, La Revue du Vin de France, Waarschijnlijk de beste wijnmaker van de Côte Chalonnaise

Vincent Dureuil must rate as one of Burgundy's great overachievers, demonstrating the quality that is possible in the Côte Chalonnaise, Robert Parker

HET DOMEIN

De wijnen uit Rully, gelegen in de zuidelijke Bourgogne regio 'Côte Chalonnais', moeten het opnemen tegen beroemde wijnen uit de Côte d'Or (Meursault, Puligny-Montrachet). Goed gemaakte Rully is echter een stuk aangenamer in prijs dan zijn beroemde buren. Vincent Dureuil-Janthial maakt wijnen die zó goed zijn dat ze met afstand de beste zijn van de appellatie. Het domein telt 17 hectare, verdeeld over zo'n 20 verschillende wijnen.

Vincent is een jonge wijnmaker, die het wijngoed van zijn vader heeft overgenomen en het op zijn eigen wijze leidt. Hij is net zo goed in het maken van witte als rode wijnen, hetgeen vrij zeldzaam is in de Bourgogne. Alle druiven worden handmatig geoogst en sinds 2012 zijn al zijn wijnen biodynamisch gecertificeerd. De wijnen hebben een loepzuivere stijl en verfijnde textuur. Dit is Bourgogne voor de liefhebber, met een ideale prijs/kwaliteit-verhouding. Naast de serie wijnen uit de Chalonnais maakt hij ook een prachtige 1er cru Nuits-Saint-Georges en een 1er cru Puligny-Montrachet.

Met de hand geoogste druiven, koude maceratie gedurende 8 dagen, fermentatie in tank met inheemse gisten gevolgd door 18 maanden opvoeding in Franse eiken vaten waarvan 30% nieuw.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?