Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Château Fontarèche 'Pierre Mignard' 2020

Languedoc (Carignan, Grenache, Syrah, Mourvèdre)

€ 8,80

DE WIJN

Eén van de toenmalige eigenaars was Pierre Mignard, een bekend schilder aan het hof van koning Louis XIV. Deze cuvée is een eerbetoon aan deze illustere schilder.

Diepe intense kleur met reflecties van violet. Krachtige neus met zinderende aroma's van zwart fruit, zwarte peper, wervelende specerijen en een discreet vleugje vanille door de opvoeding op Franse eikenhouten vaten. Volle smaak met een uitstekend evenwicht en elegante tannines. Aanhoudende en complexe afdronk.

HET DOMEIN

Fontarèche dat zijn naam ontleent uit het Latijnse 'fonte erecto', borrelende fontein, is een van de grote historische wijndomeinen uit de Languedoc. In de archieven van de bibliotheek van Narbonne is er sprake van de aanwezigheid van wijngaarden vanaf 1350.

Chateau Fontarèche is sinds 1682 eigendom van de familie Mignard. De afstammelingen van deze familie, de familie Lamy zijn momenteel nog steeds de eigenaars van het domein.

Het domein is gelegen in de Languedoc op enkele kilometer van Lézignan- Corbières. De wijngaarden vormen een perfect vierkant van 200 ha rondom de gebouwen. Hier liggen 160 ha aan geclassificieerde wijngaarden waarvan de helft AOP Corbières en de helft Vin de Pays. Het Canal du Midi, de middeleeuwse stad van Carcassonne, de burchten van de Kataren en de Middellandse Zee vormen een fabelachtig decor.

Met een grote verscheidenheid aan terroirs is er de mogelikheid om met veel verschillende cépages te werken.

Laat je verleiden door de geschiedenis!

Carignan gevinifieerd volgens het proces van de macération carbonique. Grenache, Syrah en Mourvèdre met alcoholische fermentatie in temperatuur gecontroleerde inox cuves. Malolactische fermentatie in barriques. Nadien ondergaat 45% van de wijn een rijping in Franse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden en 55% in inox cuves.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?