Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Alto Adige Lagrein 'Vigna Steinraffler' 2019 - Tenuta Hofstätter

Zuid-Tirol (100% Lagrein)

€ 47,95

De wijn

Granaatrood in het glas. Een neus vol aardse, minerale én kruidige aroma's. Het fruit sluimert eerst op de achtergrond en ontwikkelt zich dan tot een complex web van rijpe zwarte pruim en braam. De kruidigheid volgt met het assertieve, minerale karakter in de afdronk. Dit is een wijn met ongewone contrasten. Vol en geconcentreerd, maar ook elegant en verfijnd.

De wijn rijpt 15 maanden in kleine eikenhouten vaten. Na het blenden een bijkomende rijping van 7 maanden in grote eikenhouten vaten, gevolgd door 12 maanden flesrijping.

Sinds 1990 is het Steinraffler terroir synoniem voor top Lagrein.

Het wijnhuis

Joseph Hofstätter stichtte het wijnhuis in Tramin in 1907. Vandaag wordt het met succes geleid door de pater familias van de vierde generatie, Martin Foradori Hofstätter. De 50 hectares aan eigen wijngaarden liggen geprivilegieerd op de zonnige, steile hellingen aan weerszijde van de rivier 'Adige'. Het is één van de grootste familiewijnhuizen in Zuid-Tirol! Wijngaarden van verscheiden bodemstructuur liggen tot zelfs op 850 meter hoogte.

De tenuta is in Zuid-Tirol een pionier op het gebied van single vineyard wijnen (vigna), vergelijkbaar met de Franse 'Grand Cru's'. Wijnen afkomstig van wijngaarden met een uniek karakter. Bodem, klimaat, en oriëntatie zorgen voor de typische smaak in de wijn.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar