Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Colpasso Grillo Spumante

Sicilia (Grillo)

€ 14,25

DE WIJN

Een Spumante met fijne, zachte bubbels en een frissen fruitige neus met toetsen van citrus en bloemen. In de mond zeer goed uitgebalanceerd, zacht met een verfrissende zuurtegraad en spectaculaire fruitige tonen.

HET DOMEIN

De druiven worden geteeld in Marsala, in het uiterste westen van Sicilië, een gebied waar uitstekende kwaliteitsdruiven voor witte wijn verbouwd worden. De druiven voor deze cuvée ondergaan een uiterst zorgvuldig selectieproces, waarbij alleen de meest karaktervolle en kwaliteitsvolle druiven weerhouden worden, hetgeen zich duidelijk vertaalt in de afgewerkte wijn.

Het plukken begint eind augustus, wanneer de druiven de perfecte balans van fruit en suikers hebben, met behoud van de noodzakelijke hoge zuurtegraad die nodig is om een ​​frisse Spumante-stijl te creëren. Na de ontsteling worden de druiven voorzichtig geperst in een pneumatische pers. Geselecteerde gisten worden toegevoegd om de gisting te starten, die plaatsvindt in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur niet hoger dan 18 ° C en duurt ongeveer 8-10 dagen. Zodra de gisting is klaar is, wordt de wijn gerekt voor andere, kleinere roestvrijstalen tank. De tweede gisting vindt plaats in kleine, gesloten roestvrij stalen tanks en wordt geïnitieerd door een zeer specifieke gist. Fermentatie vindt heel langzaam plaats bij een temperatuur van14 ° C, wat helpt om de versheid en de vrucht van de Grillo te behouden.

Specificaties

Categorie:
Mousserend
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?