Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Champagne Lenoble Cuvée Intense Brut 'Mag 16'

(Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier)

€ 34,45

DE WIJN

Vitaal strogele kleur met een gouden glans. Rijke en zeer goed herkenbare expressie. De combinatie van fijne broodaroma's, bloemenhoning, hazelnoten, kweepeer en die bewuste heel subtiel oxydatieve, unieke champagne-adem die we bij de beste huizen altijd tegen komen. Levendige, genereuze en door royaal maar fijn koolzuur gedragen aanzet. Zachte, romige textuur, al wordt die door het fijne koolzuur letterlijk doorgeprikt. Goede balans, ingetogen zuurgehalte en een finale met reliëf en wat mineraliteit.

Proefnotie Robert Parker: De Brut van Lenoble is een van de meest trefzekere waarden op de huidige champagnemarkt. Een buitengewone wijn, met een boeket van toastaroma's en gist, als ook een oprecht, genereus en stevig karakter. Deze complexe en verfrissende wijn ademt aroma's van verse peer, gistsporen en bloemen.

HET DOMEIN

In 1915 verlaat wijnhandelaar Armand-Raphaël Graser de Elzas om in Damery een noble champagne te gaan maken; AR Lenoble, het familiebedrijf waarvan Anne en haar broer Antoine Malassagne (achterkleinkinderen van Armans-Raphaël) inmiddels de vierde generatie vertegenwoordigen. Lenoble geniet wereldwijd een prima reputatie, het gevolg van het streven naar het hoogste kwaliteitsniveau. De 18 hectaren wijngaard in eigen bezit zijn goed voor circa 50% van de productie, de overige druiven worden ingekocht. Lenoble streeft naar een biologisch onderhoud van de wijngaarden, dus zonder kunstmest of insecticiden. Champagne Lenoble produceert 350000 flessen waarvan 65% wordt geëxporteerd.

De druiven worden met een verticale houten pers onder zeer lichte druk geperst. Na vergisting van het sap en een tweede vergisting op fles ter verkrijging van de mousse, wordt na een periode van drie jaar rijping in Magnum flessen op het bezinksel van gistcellen de wijn gedegorgeerd (het bezinksel wordt verwijderd) en de fles voor de tweede maal, nu definitief afgesloten.

Specificaties

Categorie:
Mousserend
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?