Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Champagne Charles Pougeoise 1er Cru-Côte des Blancs

Champagne (100% chardonnay)

€ 29,85

DE WIJN

De wijngaarden van Champagne Charles Pougeoise zijn uniek. 10 Hectares wijngaarden in Vertus, een Premier Cru dorp in het hart van de Côte des Blancs, de bakermat van chardonnay.

Fris en fruitig in de neus. Accenten van bramen, thijm en pruimen. Goede aciditeit en aanwezige zuren. Aangenaam fruitig in de mond gevolgd door een aanhoudende afdronk.

HET DOMEIN

Het was in 1954 dat Charles Pougeoise besloot om op eigen benen te staan. Hij verlaat de wijngaard van zijn vader Henri Pougeoise en begint zijn eigen bedrijf met 53 hectare. In 1976 verliet hij de coöperatie omdat hij zijn eigen merk Champagne wilde creëren: Champagne Charles Pougeoise. Hij wil zijn eigen wijn ontwikkelen, zijn eigen stijl hebben ... een typische Champagne ontwikkelen dankzij een productietool die ook van hem is. Charles staat ook zeer dicht bij zijn klanten: het wordt leverancier van de Sorbonne, de Faculteit der Geneeskunde van Parijs en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Malakoff, de burgemeester van Parijs en ambassades van Frankrijk in het buitenland. In 1991 neemt Sandrine Herregods, dochter van Charles, de boerderij over. En het is met dezelfde passie en echte knowhow dat zij en haar man de Maison-stijl nog steeds bestendigen.

De wijngaarden van Champagne Charles Pougeoise zijn uniek in zijn geheel. 10 hectare wijngaarden in Vertus, een dorp Premier Cru, het hart van de Côte des Blancs, de bakermat van Chardonnay. Rijping gedurende 2 jaren.

Specificaties

Categorie:
Mousserend
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?