Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Champagne Castelnau Brut Réserve

40% Chardonnay, 20% Pinot Noir en 40% Pinot Meunier

€ 34,60

DE WIJN

Geel-groene kleur in het glas met enkele gouden accenten. In de neus duidelijke aroma's van geroosterde noten van de Chardonnay. Kruidigheid van thijm en laurier en aroma's van perzik en abrikoos. In de mond aroma's van peperkoek en hazelnoot.

Deze wijn bevat zo'n 17% reservewijn om alzo meer complexiteit en rijpheid aan het product te verlenen. Heerlijk rond en vol in de mond met een verfrissende, langdurige afdronk.

HET DOMEIN

De champagnestreek is een breiwerk van vele 'growers', coöperaties, kleine en grote merken. Eén van de vele steekjes aan deze trui is dus De Castelnau. Het merk ontleent zijn naam aan een generaal die zijn sporen heeft verdiend tijdens de veldslagen in de Eerste Wereldoorlog in de Champagne: generaal de Curières de Castelnau. Een familie uit Epernay was drie generaties lang eigenaar van het huis, totdat in 2003 een nieuwe coöperatie - La Coopérative Regionale des Vins de Champagne - het huis overnam. Deze coöperatie maakt meerdere champagnes, maar De Castelnau is het boegbeeld. De druiven komen van de beste wijngaarden uit het in het totaal 900 hectares tellende arsenaal. In alle vier Champagne gebieden heeft de coöperatie wijngaarden: de Côte des Blancs, de Montagne de Reims, De Vallée de Marne en Côte des Bar.

Specificaties

Categorie:
Mousserend
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?